Szczegóły produktu
Blaty kuchenne
Kronopol, Juan
Blaty kuchenne wykonane są na bazie płyty wiórowej. Do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu. Dzięki niej powstały produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji z trwałością i odpornością na działanie różnych czynników zewnętrznych.
Zalety:
- odporność na podwyższoną temperaturę – pozwala na postawienie bezpośrednio na blacie naczynia z wrzątkiem, z wyłączeniem czajników i garnków metalowych oraz patelni z dnami jedno – i wielowarstwowymi, do których należy stosować podkładki izolacyjne,
- odporność na działanie promieni UV – pod wpływem działania światła dziennego blaty nie ulegają odbarwieniu,
- odporność na działanie pary wodnej – para nie przenika w głąb blatu i nie powoduje rozwarstwień płyty- dotyczy powierzchni roboczej blatu; w przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej,
- odporność na działanie detergentów – domowe, delikatne środki czystości (np. płyn do naczyń) nie ścierają i nie uszkadzają laminatu,
- odporność na działanie mleka, herbaty, kawy, soków, czerwonego wina, octu, atramentu – płyny te nie wsiąkają w powierzchnię laminatu i nie tworzą trwałych plam,
- odporność na zarysowania, wgniecenia i ścieranie – dopuszczalne są na nich prace domowe, jednak bez cięcia, szlifowania i uderzania zarówno tępymi jak i ostrymi narzędziami.
Wszystkie opisane cechy odnoszą się do powierzchni roboczej blatów.
Zastosowanie:
- do produkcji mebli,
- jako elementy wykończenia wnętrz np.: blaty kuchenne, lady, stoły, biurka, półki.
Świadectwa i certyfikaty blatów Kronopol:
- Atest Higieniczny nr HK/B/0763/01/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1
- Świadectwo Jakości Zdrowotnej HŻ/C/02410/09, wydane przez Państwowy Zakład Higieny w Warszawie,
- Klasyfikacja Ogniowa wydana przez ITB w Warszawie - klasa D - s2, d0.
- Atest Higieniczny nr 143/779/158/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1 (dot. Obrzeży do blatów)
Wymiary blatów kuchennych:
- szerokość 600 mm / długość 3050 mm / grubość 28 mm
- szerokość 1200 mm / długość 3050 mm / grubość 28 mm
- szerokość 600 mm / długość 3050 mm / grubość 38 mm
- szerokość 1180 mm / długość 3050 mm / grubość 38 mm
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Zadaj nam pytanie!