Szczegóły produktu

Blaty kuchenne

Kronopol, Juan

Blaty kuchenne wykonane są na bazie płyty wiórowej. Do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu. Dzięki niej powstały produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji z trwałością i odpornością na działanie różnych czynników zewnętrznych.

Zalety:

  • odporność na podwyższoną temperaturę – pozwala na postawienie bezpośrednio na blacie naczynia z wrzątkiem, z wyłączeniem czajników i garnków metalowych oraz patelni z dnami jedno – i wielowarstwowymi, do których należy stosować podkładki izolacyjne,
  • odporność na działanie promieni UV – pod wpływem działania światła dziennego blaty nie ulegają odbarwieniu,
  • odporność na działanie pary wodnej – para nie przenika w głąb blatu i nie powoduje rozwarstwień płyty- dotyczy powierzchni roboczej blatu; w przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej,
  • odporność na działanie detergentów – domowe, delikatne środki czystości (np. płyn do naczyń) nie ścierają i nie uszkadzają laminatu,
  • odporność na działanie mleka, herbaty, kawy, soków, czerwonego wina, octu, atramentu – płyny te nie wsiąkają w powierzchnię laminatu i nie tworzą trwałych plam,
  • odporność na zarysowania, wgniecenia i ścieranie – dopuszczalne są na nich prace domowe, jednak bez cięcia, szlifowania i uderzania zarówno tępymi jak i ostrymi narzędziami.

Wszystkie opisane cechy odnoszą się do powierzchni roboczej blatów.

Zastosowanie:

  • do produkcji mebli,
  • jako elementy wykończenia wnętrz np.: blaty kuchenne, lady, stoły, biurka, półki.

Świadectwa i certyfikaty blatów Kronopol:

  • Atest Higieniczny nr HK/B/0763/01/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1
  • Świadectwo Jakości Zdrowotnej HŻ/C/02410/09, wydane przez Państwowy Zakład Higieny w Warszawie,
  • Klasyfikacja Ogniowa wydana przez ITB w Warszawie - klasa D - s2, d0.
  • Atest Higieniczny nr 143/779/158/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1 (dot. Obrzeży do blatów)

Wymiary blatów kuchennych:

  • szerokość 600 mm / długość 3050 mm / grubość 28 mm
  • szerokość 1200 mm / długość 3050 mm / grubość 28 mm
  • szerokość 600 mm / długość 3050 mm / grubość 38 mm
  • szerokość 1180 mm / długość 3050 mm / grubość 38 mm
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Zadaj nam pytanie!